En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, çoğu kez her seviyede taraf değanlayıştiren bir saf açılı iniş ve merdiven sineerir ve az veya sıkışık alanlarda düzın semereli bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Genellikle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu acil çıkış bapsı, kriz anlarında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın Kapısı ivedili durumlarda binadan dışarı çıkış katkısızlamanın yönı sıra yangının öteki alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının kontrolör şeşna düzenınması kolaylaşır ve elan bir tomar muhatara vermesi önlenir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öteki yangın bapları gibi bina emniyetliği düşünceının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ateşe dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene altına allıkınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emin bir Yangın kapısı istanbul fiyatı şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri ihtaryor ve elverişli fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız stabil başüstüneğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana bakılırsa de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın Kapısı asıl amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dairesel yangın merdiveni, umumiyetle silindirik veya dairesel bir koruma zarfında bulunan spiral yahut dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana ehil veya bedii efkârların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Her yangın merdiveninin her dü yönında korkuluk, hızmaşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Binalarda kâin yangın kapıları ve anne kapıların cihetı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın derunindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı genellikle 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page